חיפוש

מה חשוב לדעת לפני שמגיעים לגיל פרישה?

פרישה מעבודה היא דבר לא פשוט עבור הרבה מאוד אנשים. אחרי שנים ארוכות של עבודה במקום מסודר, שגרת יום סדירה, סביבה חברתית מוכרת ושכר קבוע, מוצאים את עצמם גברים ונשים נאלצים להתמודד עם שינוי משמעותי בחייהם. שינוי המשפיע על כל אספקט. בשביל להתמודד עם הסיטואציה בצורה נכונה, חשוב להגיע מוכנים אל גיל הפרישה. בפרט בהיבט הכלכלי.

 

גיל פרישה – מה צריך לדעת עליו?

גיל פרישה בישראל עומד על 67 לגברים, 62-65 לנשים. אם עובד מעוניין לעבוד מעבר לתקופה זו, הוא יכול להגיש בקשה והמעסיק יחליט על כך באופן פרטני על פי צרכיו. המעסיק איננו חייב לקבל את הבקשה. במידה ועובד רוצה, הוא יכול גם להקדים את גיל הפרישה ולצאת לפנסיה מוקדמת בגיל 60.

עם פרישתו מעבודתו, יכול העובד לממש את הפנסיה שעומדת לרשותו. אם הוא יעשה זאת קודם לכן, לפני גיל הפרישה הרי שהוא יידרש לשלם על כך מס גבוה. לכן ההמלצה היא להמתין עד לגיל הפרישה ואז לממש את הפנסיה. במקביל הוא יקבל גם קצבת זקנה, בין אם זה מרגע בו הוא פורש מעבודתו (בהתאם לגובה הכנסותיו בעבר) או מגיל 70 (ללא תלות בגובה ההכנסות שלו).

חשוב לציין, עובדים שכירים יכולים לפרוש ממקום עבודתם ולהמשיך לעבוד כעצמאים, במקצוע שלהם או במקצוע אחר. כמו כן, הם יכולים להמשיך ולעבוד אחרי גיל פרישה במקום העבודה ולקבל במקביל פנסיה אם ירצו בכך.

גיל פרישה – מה צריך לדעת עליו

דברים שחשוב לדעת ולהתכונן אליהם לקראת גיל פרישה

גיל פרישה הוא לא עוד "מועד" בחיים. יש לו חשיבות רבה בהיבטים שונים ובדגש על ההיבט הכלכלי. אדם שפורש מעבודתו, בין אם זה בגיל שנקבע בחוק ובין אם זה בשלב אחר, נאלץ להתמודד עם השלכות שונות שיכולות להשפיע עליו.

באופן טבעי, ההתמודדות העיקרית באה לידי ביטוי בהיבט הכלכלי. עד גיל הפרישה, הוא נהנה ממשכורת קבועה ותנאים סוציאליים ברורים. זה אפשר לו לקיים משק בית, לפרנס אותו ואת בני ביתו, לבצע תוכניות ארוכות טווח ולחסוך כסף לעתיד. ברגע שהוא פרש מעבודתו, הוא כבר לא נהנה משכר קבוע ותנאים סוציאליים ועליו להיעזר במה שעומד לרשותו. בין אם זה דרך חסכונות ובין אם זה דרך כספים המופרשים אליו מקרן הפנסיה או מקצבת זקנה.

בשביל ליהנות מהליך פרישה בראש שקט מוטב להיערך מספיק זמן מראש. לבחון מה היכולות הקיימות, באילו אמצעים כלכליים ניתן להשתמש וכמובן להקפיד על כך שיופרשו סכומים גדולים לפנסיה, תוכניות חסכון או תוכניות אחרות, בהן יהיה ניתן להשתמש ברגע שפורשים מהעבודה.

לסיכום, ככל שלומדים את הנושא בשלב מוקדם, ככל שמתכוננים אליו מספיק זמן מראש, כולל בעזרת התייעצות עם אנשי מקצוע, כך מגיעים אל גיל הפרישה מוכנים והמעבר נעשה בצורה פשוטה וקלה יותר.

 

דברים שחשוב לדעת ולהתכונן אליהם לקראת גיל פרישה

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעשויות לעניין אתכם
מחשבון
משכנתאות
מה היא משכנתא הפוכה?

משכנתא הפוכה ניתנת לבני שישים ומעלה והיא נועדה לסייע במימון מגוון מטרות לגיל השלישי שיש להם דירה למשכן תמורת ההלוואה. לאחרונה שומעים יותר ויותר על משכנתא הפוכה, ולבקשתכם, סיקרנו כאן

מחזיק מפתחות אחרי קבלת המשכנתא
משכנתאות
מה קורה כשלווה המשכנתא נפטר?

הלוואת המשכנתא מתפרשת לרוב על פני תקופה ארוכת שנים ומטבע הדברים, אלמנטים רבים יכולים להשתנות בתקופה זו, אישיים – משפחתיים וכלכליים כאחד. כאשר לצערנו אחד מהלווים נפטר, הרי שמלבד צער

ביטוח נסיעות לטורקיה
ביטוחים
3 סיבות לקנות ביטוח טרם טיסה לטורקיה

טורקיה מאז ומעולם הייתה יעד נחשק ביותר עבור הנופש הישראלי. אמנם, הביקוש לנופש בטורקיה ידע עליות וירידות בהתאם למצבים פוליטיים כאלו ואחרים, אך בתמונה הרחבה אין עוררין כי טורקיה היא